Ghidul tău către un
Parenting Conștient și Blând

Cum te pot ajuta?
1:1 Coaching
Alegerea ideală pentru a-ți putea oferi soluții personalizate pentru provocările tale. Un spațiu sigur în care vei putea împărtăși toate sentimentele tale și vei primi empatie și ce ai nevoie pentru a transforma țipetele și provocările în râsete, conectare și un atașament sigur pentru o viață.
Cursuri Online
Află cauzele din spatele celor mai des întâlnite provocări din viața de părinte și descoperă soluții practice pentru a dizolva stresul și sentimentele neplăcute, prin intermediul cursurilor mele pe care le poți urmări în propriul tău ritm.
Evenimente
Periodic facilitez seminarii și ateliere pentru părinți despre Aware Parenting și cum poți deveni un părinte conștient.
Ascultarea activă
Ascultarea activă creează încredere și oferă un model de comunicare respectuoasă. Copiii învață să asculte bine prin experiența de a fi ascultați bine. Asta înseamnă să asculți cu interes, cu prezență și cu reflecție pozitivă, încurajând o comunicare sinceră și deschisă în ambele sensuri. Oferă multe semnale pozitive prin limbajul non-verbal, expresia feței, postura corpului și tonul vocii. Recunoaște ce ai auzit („Da, are sens ce spui”), validează emoțiile exprimate („Ești foarte trist că plec”). Ascultarea îi ajută pe copii nu doar să învețe cum să-i asculte pe ceilalți, ci și să se conecteze mai bine cu propriile gânduri și emoții.
Principiile Peaceful Parenting
Recunoașterea vulnerabilității copiilor la stres și traumă
Părintele este dedicat reducerii stresului pentru copilul său, înțelegând că un comportament sănătos este extrem de dificil pentru copii atunci când sunt stresați, presați să performeze, anxioși sau nesiguri. Pornind de la această înțelegere, părinții pot interpreta comportamentele extrem de negative ca fiind simptome ale unui stres sau ale unei traume nerezolvate.
Susținerea exprimării și eliberării emoționale
A accepta și a asculta întreaga gamă de emoții ale unui copil. Comportamentele dezechilibrate sunt adesea legate de sentimente dureroase care trebuie eliberate prin vorbit, plâns, crize de furie, râs sau joc. Dacă nu le exprimă, le vor exterioriza prin comportamente neplăcute.
Exprimarea cu iubire a limitelor, regulilor și cerințelor
Îi învățăm pe copii în primul rând prin exemplul nostru. Când le controlăm comportamentul prin pedepse, amenințări, recompense sau consecințe impuse, le arătăm că așa se rezolvă diferențele și conflictele cu ceilalți. În schimb, putem media conflictele între frați fără a judeca, putem găsi soluții împreună, ne putem exprima nevoile („Am nevoie de reasigurare că…”), putem menține comunicarea respectuoasă în timp ce stabilim limite și oferim feedback. Limitele și regulile se învață cel mai bine la fel ca orice altceva: cu iubire, grijă și răbdare.
Acordarea emoțională (Attunement)
Acordarea emoțională înseamnă să te conectezi cu lumea copilului tău. Pe lângă faptul că arăți interes față de ceea ce îi place, implică și citirea comunicării non-verbale a copilului: limbajul corpului și tonul vocii, arătând înțelegere și empatie față de sentimentele exprimate verbal și non-verbal. Înseamnă să împărtășești sentimente, oftaturi, zâmbete, entuziasm, joc și creativitate. Copiii au nevoie să vadă ce simțim, nu doar să audă ce spunem. De exemplu, „Of, ești supărat” trebuie însoțit de o expresie facială și un limbaj corporal care exprimă empatie.
Părintele este conștient și responsabil în fața sentimentelor nerezolvate din copilăria sa
Amintirea modului în care ne-am simțit în copilărie în diferite situații ne ajută să ne imaginăm cum este afectat copilul nostru în prezent. Conștientizarea impactului negativ al unei comunicări nesănătoase trăite în copilărie este cea mai bună protecție împotriva perpetuării acelor tipare negative și cel mai bun motiv pentru a ne vindeca și a învăța moduri mai sănătoase de relaționare.
Promovarea atașamentului prin răspunsul la nevoi
Răspunsul cald și consecvent la nevoile copilului (diferite de dorințe) sprijină dezvoltarea unui atașament securizant. Calitățile care favorizează un atașament securizant includ: apropierea, căldura, empatia, afecțiunea și, în general, satisfacerea nevoilor copilului. Dincolo de toată atenția oferită în sarcinile zilnice, copiii au nevoie de timp de calitate unu-la-unu și de prezență autentică, care să-i ajute să se simtă văzuți, înțeleși și valorizați. O legătură strânsă duce la sentimentul copilului că este îngrijit, protejat, în siguranță și, în general, că are o imagine pozitivă despre sine.
Parenting
Coaching
Îmbunătățește relația cu copilul tău și întărește atașamentul sigur părinte-copil
Copiii noștri sunt aproape zilnic neînțeleși și ceea ce ne spunem în sinea noastră are un efect uriaș asupra felului în care acționăm. De aceea primul pas căter mai multă armonie în familia ta este să descoperi ce se află în spatele comportamentului copilului tău.
Articole
Testimoniale